Arama
Arama Sonuçları
Kastamonulu acılı babanın ‘oğul’ feryadı!
Kastamonu’da ikamet eden 74 yaşındaki emekli başkomiser Hüseyin Akhüseyinoğlu, oğlunun kendisine şiddet uygulayarak, evden attığını iddia etti. Ailesinin evine gidemeyen Akhüseyinoğlu, Açıksöz Gazetesi’ne konuşarak sıkıntısını birer birer dile getirdi.
İl Sağlık Müdürü Kutlu'dan 'Alzheimer' uyarısı
Kastamonu İl Sağlık Müdürü Yüksel Kutlu 21 Eylül Dünya Alzheimer Günü dolayısıyla yayımladığı açıklamada önemli uyarılarda bulundu. İl Müdürü Kutlu açıklamasında; "Sağlanan imkanlardan faydalanmak, risk faktörleri ile zamanında ve etkili mücadele ederek Alzheimer hastalığından korunmak ellerimizde" dedi.
300 yaşına kadar yaşamak mümkün mü?
Kalbiniz ve damarlarınız ne kadar sağlıklı olursa, diğer organlarınız da o kadar sağlıklı olacaktır.
Nasrullah’ta ‘Halk Sağlığı Sokağı’ kuruldu
Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 3-9 Eylül tarihlerinde Halk Sağlığı Haftası etkinlikleri çerçevesinde, Nasrullah Meydanında Halk Sağlığı Sokağı oluşturuldu.
Yeşil eriğin faydaları neler? Yeşil eriğin zararları nedir?
Her duyduğumuzda ağzımızı sulandıran yeşil erik, yaz mevsiminin yaklaşmasıyla beraber manavlarda yerini aldı. Severek tükettiğimiz reyonların gözde meyvesi olan yeşil eriğin faydaları da oldukça fazla. İşte, yeşil eriğin faydaları
Alkali su nedir, ne işe yarar? Faydaları neler?
Alkali su, pH seviyesi normal suyun üzerinde olan bir içecektir. Genellikle pH değeri 8 veya 9'un üzerindedir. Alkali suyun popülerliği, vücudun asit-baz dengesini koruma ve sağlığı destekleme iddiasına dayanmaktadır. Bu suyun tüketilmesi, vücudun asidik durumunu nötralize etmeye yardımcı olabilir ve böylece sağlık ve iyilik halini artırabilir.
Severek tükettiğimiz o besinler beyin kanama riskini arttırıyor
Beyin kanamasının ana nedeni olarak travmalar gösteriliyor ayrıca kişi herhangi bir travma yaşamasa da beyin kanaması geçirebiliyor. Tüketilen besinlerin, eşlik eden genetik rahatsızlıkların beyin kanaması riskini artırdığı ise bir gerçek!
Muz neye iyi gelir? Muzun faydaları neler?
İçerisinde yer alan potasyum nedeniyle güçlü bir enerji kaynağı olan muz sindirim sistemine dost bir meyvedir. Muzda bulunan lif sindirim sistemi sorunlarına iyi gelir. Peki, muzun faydaları neler? Muz neye iyi gelir?
Hipertermi nedir? ısı hastalığı nedir? belirtileri neler?
Son günlerde aşırı sıcaklar ile gündeme gelen Hipertermi, veya ısı hastalığı, anormal derecede yüksek bir vücut sıcaklığıdır. Genellikle sıcak, nemli havalarda çok fazla fiziksel aktivite yapmanın sonucunda meydana gelmektedir. Acil Servis Uzmanı, Prof. Dr. Ali Osman Yıldırım önemli açıklamalarda bulundu.
Bakan Koca’dan ‘sıcak çarpması’ uyarısı!
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yüksek risk grubu içerisinde yer alan vatandaşların sıcaklığın yüksek seviyelere ulaştığı saatlerde dışarıya çıkmamalarını önerdi.
Kurban Bayramı’nda et ve tatlı tüketimine dikkat!
Kurban Bayramı, ağır et yemekleri ve tatlıların neredeyse her öğün tüketildiği bir bayram...
Sigara, görme kayıplarına yol açıyor
BUGÜN ‘DÜNYA SİGARAYI BIRAKMA GÜNÜ’
Bildiğiniz tüm yumurtaları unutun!
Kastamonu'da tavuk çiftliği olan Tuncay Kırnaoğlu, yeşil ve mavi yumurta yumurtlayan Araucana tavuğu ile yumurta üretimi yapıyor.
Bu alışkanlıklarınız varsa sağlıklı yaşıyorsunuz demektir | 7 sağlıklı alışanlık
Çoğumuz uzun, mutlu, başarılı ve sağlıklı hayatlar yaşamak isteriz. Ne yazık ki, başarı arayışımızda sağlığımızla ilgili kısayolları sıklıkla kullanırız ve sonunda önleyebileceğimiz çeşitli rahatsızlıklar ve sakatlıklar yaşarız. Hiç de böyle olmak zorunda değil. Birçoğumuz stresli, talepkar hayatlar yaşıyor olsak da, burada biraz ince ayar yaparak daha sağlıklı ve daha üretken hayatlar yaşamamıza yardımcı olacak alışkanlıklar geliştirebiliriz.
1 yılda 100 kez ambulans çağırdı
Sinop’un Türkeli ilçesinde yaşayan 63 yaşındaki Cemalettin Yalçın, bir yılda 100 kez ambulans çağırmak zorunda kaldığını söyledi.
Kastamonu'da AFAD ve UMKE’nin zorlu kış mesaisi
Kastamonu genelinde etkisini sürdüren yoğun kar yağışı nedeniyle yolu ulaşıma kapanan köylerdeki hastalar AFAD ve UMKE’nin çalışmaları neticesinde hastaneye ulaştırıldı.
Sağlıkçılar 'engel' tanımıyor!
İnebolu, Küre ve Bozkurt'ta kar yağışı sonucunda yolu kapanan köylerde mahsur kalan vatandaşların imdadına sağlık ekipleri yetişti.
‘Bu yoldan dönüş yok’
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye Cumhurbaşkanı olarak ülkemizde yatırımları durduracak, istihdamı azaltacak, üretimi düşürecek, ihracatı engelleyecek hiçbir adımın atılmasına izin vermeyeceğimi buradan bir kez daha ilan ediyorum. Ülkemizi asırlardır bir cendereye hapsederek yerinde saydıranlar tarihi bu defa tekerrür ettiremeyecekler. Artık bu ülke yüksek faizle parasına para katılanların cenneti olmayacak, artık bu ülke ithalat cenneti olmayacak. Artık bu ülke kendi alın teriyle elde ettiği kazancıyla başkalarının istihdamını, refahını finanse eden bir ülke olmayacak” dedi.
Bu aylarda tüketilmesi öneriliyor! Uykusuzluğa iyi gelen mucize Börülcenin faydaları nelerdir?
Güçlü vitamin ve mineral deposu içeren börülce uykusuzluk gibi hastalıklara fayda sağlar. Anadolu yemekleri arasında en vazgeçilmez besinlerden biri olan börülce hakkında merak edilenleri sizler için araştırdık. C vitamini bakımından zengin olan börülce özellikle bu aylarda uzmanlar tarafından tüketilmesi önerilen besinlerden biridir. Düzenli tüketildiğinde uykusuzluğu önlüyor. Peki Börülcenin faydaları nelerdir?
“Mutlaka aşınız olun”
Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi (KEAH) Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Metin Şentürk, Covid-19 aşılarının anne adaylarına etkileri konusunda değerlendirmelerde bulundu
ŞEFTALİNİN FAYDALARI NELERDİR, NASIL SEÇİLİR? İŞTE ŞEFTALİNİN 10 ŞAŞIRTICI YARARI
Şeftali neye iyi gelir, faydaları nelerdir? Şeftali nasıl seçilir ve nasıl saklanır? İşte, yemeye doyamayacağınız şeftalinin 10 şaşırtıcı faydası:
VEJETARYENLER NASIL BESLENMELİ ?
Vejetaryen ne demek? Vejetaryen olmak hangi hastalıklardan korur? Vejetaryenler nasıl beslenmeli? Vejetaryen çeşitleri nelerdir? İşte, vejetaryen beslenmesi hakkında merak edilen her şey:
Yüksek Tansiyonu Doğal Olarak Düşürmenin 5 Yolu
Diyetinizde yapacağınız birkaç basit değişiklik size çok yardımcı olabilir.
Yüksek Tansiyon İçin En İyi 17 Gıda
Hipertansiyon veya yüksek tansiyon, kalp hastalığı için en yaygın önlenebilir risk faktörüdür.